شماره: 21034
1402/06/14
ضربه اقتصاد دستوری به صنعت لبنیات
ضربه اقتصاد دستوری به صنعت لبنیات

سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور به شدت کاهش یافته و از حدود ۱۳۰ کیلوگرم سال ۹۰ حالا به کمتر از ۵۰ کیلوگرم در سال رسیده است. دلیل این کاهش مصرف چیست؟ آیا شیر گران است؟

به‌گزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ هر کیلوگرم شیر خام از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون ۲۵ برابر شده و از حدود ۶۰۰ تومان به ۱۵۰۰۰ تومان افزایش یافته است.

اما چرا باوجود افزایش معنادار شیرخام در سال‌های اخیر علاوه‌براینکه قدرت خرید افراد تحت تاثیر تورم کاهش یافته تولیدکنندگان نیز تولید را به‌صرفه نمیدانند. جواب، اقتصاد دستوری است. چراکه لبنیات هم از جمله محصولاتی است که در ایران با مکانیزمی دستوری قیمت‌گذاری می‌شود.

صنعتی که بیشترین سهم آن در دست بخش خصوصی است اما به واسطه همین اقتصاد دستوری، شرایط مناسبی را تجربه نمیکند. گفته می‌شود قیمت‌گذاری دستوری تولید را از مسیر اصلی خودش خارج کرده و باعث شده که تولید شرکت‌ها به یک یا چند محصول خاص محدود شود که تنوع و کیفیت‎‌های متفاوتی که مردم و مصرف‌کنندگان انتظار دارند، برآورده نمی‌شود.

انتهای‌پیام/

حق انتشار محفوظ است ©